Kunder

3:e våningen

3.e våningen loggaEn ny arena och mötesplats för professionell danskonst i Göteborg

Inget konstprojekt varar för evigt och att driva en dansscen är inget självändamål. Den som vill vara mitt i samtiden måste ständigt våga ompröva sin verksamhet, formerna för det konstnärliga utövandet och den publika presentationen av danskonsten. Därför har Gun Lund och Lars Persson med kompaniet E=mc2 Danskonst och scenen 24kvadrat flyttat till nya lokaler på 3:e våningen, Sockerbruket 9, d.v.s. i samma kvarter som gamla 24 Kvadrat i Klippans industriområde under Älvsborgsbrons södra fäste.

Initiativtagare till projektet är koreografen Gun Lund‚ men 3:e våningen erbjuder inte bara plats för hennes eget konstnärliga skapande och 24 kvadrats nuvarande verksamhet. 3:e våningen erbjuder plats för koreografer och kompanier som önskar mer kontinuerlig repetitions- och föreställningsverksamhet. Tanken är att man skall kunna få tillgång till en hemmascen  med möjlighet till längre spelperioder och/eller längre repetitionsperioder och ljussättning på scen inför turnéer. Det är redan klart att Gunilla Witt, Art of Spectra /Peter Svenzon och Olof Persson, alla med etablerad konstnärlig verksamhet, kommer att verka på 3:e våningen, men vi ser gärna fler intressenter.

På 3:e våningen finns rum för residens och just kombinationen studio/scenrum är synnerligen lämplig för residens, internationella gästspel, workshops m.m.. Dessutom finns inom några minuters promenadavstånd smålägenheter vid älven för längre tids boende.

Försökshallen på 3:e våningen erbjuder också ett oömt projektrum för installationer, performance, elektroakustisk musik, utställningar och allsköns hybridformer som den nutida dans-, konst och musikscenen öppnar för.

Besök 3:e våningens hemsida
.

Arkitekt Albert KB


Arkitekt Albert loggaVi ritar hus som man gjorde förr

De traditionella detaljerna, de klassiska proportionerna och de äkta materialen skapar tillsammans hus med en skönhet och trivsel som är oöverträffad. Konsten är att kombinera det med moderna krav på bekvämlighet och moderna konstruktioner. Vi vet hur man gör.

Besök hemsidan för Arkitekt Albert.

E=mc2 Danskonst

E=mc2 Danskonst skapar rum för dans och dans för rum vill få oss att se det invanda med nya ögon, undersöka våra sinnens sätt att tolka omvärlden. Ge plats åt drömmarna om framtiden där mikro- och makrokosmos är lika giltiga.

Hemsida för E=mc2 Danskonst

Gibson Konsult AB

Gibson Konsult AB består av Christopher Gibson, Psykoanalytiker, Fellow of the British Psychoanalytical Society, Member of the International Psychoanalytic Association. Child and Adolescent Analyst, Leg. Psykoterapeut, samt Jill L. Gibson, Psykoanalytiker, Fellow of the British Psykoanalytical Society, Member of the International Psychoanalytical Society, Psykolog (B.Sc.), Leg. Psykoterapeut.

 

Vår verksamhet startade 1998 då vi flyttade från London till Göteborg med våra erfarenheter från universitetsgrundande utbildningar till specialistutbildningar inom psykodynamisk teori och praktik.

Gibson Konsult AB erbjuder professionell hjälp inom individual terapi/analys (barn samt vuxna), familjerådgivning, handledning, utbildning samt ledarskapsutveckling.

Gökboet

GökboetGökboet har aktiviteter för dig som vill arrangera firmafest, svensexa, möhippa, barnkalas eller helt enkelt ha en rolig dag med dina vänner. Vi har aktiviteter som passar alla.

Göteborgs Psykoterapiinstitut

Göteborgs Psykoterapi Institut som startades 1974 erbjuder psykoterapi för vuxna, barn och ungdomar, par och familjer.

Vi erbjuder också handledning både individuellt och i grupp samt bedriver ubildningsverksamhet i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Gusart

Blogg skriven av Gus Kaage. En man boende i Göteborgs innerstad tillsammans med sin man och barn. Aktiv i Vänsterpartiet, fundamental anti-stalinist och anti-rasist. Helt övertygad om att vårt nuvarande samhälle måste omformas i grunden för att jordens resurser inte ska ta slut, för att jordens tillgångar ska fördelas rättvist och för att människorna ska kunna leva fullgoda liv. Demokratisk ekofeministsocialist för en hållbar värld med andra ord. Den hållbara världen kan bara blomstra med en lagom blandning av poesi & politik.

Kulturhuset Oceanen

Funkishuset på Stigbergstorget har alltid inhyst människor med ambitioner. När huset byggdes 1939 drömde forskarna på Oceanografiska Institutet om ett eget innanhav och byggde in en 12 meter hög tank i huset.

1996, 67 år senare, började nya visioner spinnas kring huset. Ett kulturhus skulle det bli - en mötesplats för människor och kulturer från olika nationer. Tack vare mycket efterforskningar och förhandlingar kunde den nybildade föreningen hyra huset sommaren 1996. Detta visade sig dock bara bli början på en ännu större förhandlingsrunda.

Under våren 1997 bjöd ägaren, Statens Fastighetsverk, ut huset till försäljning. Föreningen lade ett bud. Då ett byggföretag bjudit dubbelt så mycket såg det den 29 juni ut som om Oceanen skulle bli ett bostadshus med lägenheter. I en sista kraftansträngning lyckades oceaniterna få till stånd en andra förhandlingsrunda och den tredje augusti 1997 köpte vi huset.

Sedan dess har föreningen drivit verksamheten med framgång och Oceanen har idag en självklar plats i göteborgs kulturliv. I dagsläget har vi 26 hyresgäster, bestående av musiker, konstnärer, dansare och teaterfolk. På vår scenvåningen har vi dans, klubbar och konserter. Vi hyr även ut lokalen till andra arrangörer och för privata fester.

Kulturhuset Oceanen

No1 Guitarshop

No1 Guitarshop är en vintagegitarrbutik belägen på Johannebergsgatan 14 – mitt i centrala Göteborg.

Vår målsättning är att bli Sveriges mest kompletta mötesplats för gitarrälskare.

Förutom traditionell butiksförsäljning arrangerar vi även konserter en gång i veckan samt gitarrinriktade Workshops minst två gånger i månaden och du är självklart välkommen!

Per Service Trädgård AB

Per Service loggaBehöver ni hjälp med skötsel av er fastighet/trädgård i södra skärgården så kan perservice åta sig det arbetet. Service är det vi arbetar med och tack vare låga omkostnader har vi mycket bra prisläge.

Besök hemsidan för Perservice Trädgård AB.

Tidskriften Röda Rummet

Kulturtidskrift. Om kultur och politik.

Hemsida.